jogurt
-
KMETIJSKO ŽIVILSTVO
- rastlinski proizvodi
- živalski proizvodi
-
kmetijski proizvodi
- beljakovinski izdelek
- eterično olje
- maščobe
- mlečni izdelek
- pijače in sladkor
-
živila
- predelan proizvod
- predelano živilo
- živilo
-
agroživilstvo
- kmetijsko-živilski sektor
-
živilska industrija
- ribištvo
- proizvodnja hladilnih naprav
- živilska zakonodaja
- odnos med kmetijstvom in industrijo
- živilska tehnologija
- proizvodnja slaščic
- tovarna konzerv
- sirarna
- oljarna
- mesnopredelovalna industrija
- industrija pijač
- industrija sladkorja
- mlečna industrija
- mlinarstvo
- proizvodnja peciva
- menza
- tovarna piškotov
- pekarna
- živilska tehnologija
Predpisi EU, ki neposredno veljajo
Veljavnost | Celex | Naslov |
---|---|---|
![]() |
31983R1600 | Council Regulation (EEC) No 1600/83 of 14 June 1983 amending Regulation (EEC) No 804/68 on the common organization of the market in milk and milk products |
![]() |
31983R1842 | Council Regulation (EEC) No 1842/83 of 30 June 1983 laying down general rules for the supply of milk and certain milk products at reduced prices to schoolchildren |
![]() |
31991R3402 | Uredba Sveta (EGS) št. 3402/91 z dne 19. novembra 1991 o spremembi Uredbe (EGS) št. 2658/87 o tarifni in statistični nomenklaturi ter skupni carinski tarifi in Uredbe (EGS) št. 2915/79 o določitvi skupin proizvodov ter posebnih določb za izračun dajatev na mleko in mlečne proizvode |
![]() |
31993R3163 | Commission Regulation (EC) No 3163/93 of 17 November 1993 establishing the forecast supply balance as part of the specific arrangements for the supply of milk products to the smaller Aegean islands |
![]() |
32006R0322 | Uredba Komisije (ES) št. 322/2006 z dne 23. februarja 2006 o spremembi Uredbe (ES) št. 1043/2005 zaradi določb o higieni živil in o živilih živalskega izvora, določenih z uredbama Evropskega parlamenta in Sveta (ES) št. 852/2004 in (ES) št. 853/2004 |
![]() |
32011R1160 | Uredba Komisije (EU) št. 1160/2011 z dne 14. novembra 2011 o odobritvi in zavrnitvi odobritve nekaterih zdravstvenih trditev na živilih, ki se nanašajo na zmanjšanje tveganja za nastanek bolezni |